Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 38. olağan kurultayında, rakibi Özgür Özel'in eleştirilerine karşılık verdi. Kılıçdaroğlu, kurultaydaki konuşmasında Özel'e dönerek, "Keşke burada anlattıklarını, uzun süredir benimle çalışırken yüzüme söyleseydin" dedi.

Kılıçdaroğlu, uzun yıllardır Özel ile birlikte çalıştıklarını vurgulayarak, dış politika danışma kurulu gibi önemli konularda uzun süredir işbirliği yaptıklarını belirtti. Özel'in eleştirilerine karşı şu ifadeleri kullandı: "Eğer uzun yıllardır beraber çalışıyorsak ve CHP'nin bir dış politika danışma kurulu olduğunu bilmiyorsa bir arkadaşımız ve o dış politika danışma kurulunda iki genel başkanımızın da yer almasını bilmiyorsa oraya bir soru işareti koymak zorundayım."

Ayrıca Kılıçdaroğlu, dış politika konusundaki deneyimi olan bir arkadaşı listeyle parti içinde görevlendirdiğini ancak seçilmediğini, bu nedenle eleştirilere açık olduğunu ifade etti. Parti Meclisi'nde eleştirilere her zaman açık olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, partinin dönüşümü ve ilerlemesi için çalıştığını belirtti.

Wifi sinyalini bozan öyle bir eşya var ki! Duyunca çok şaşıracaksınız… Wifi sinyalini bozan öyle bir eşya var ki! Duyunca çok şaşıracaksınız…

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin teknolojik gelişimini yakalamak için uluslararası ilişkilere ve akıllı yatırımlara önem verdiğini, bunun Türkiye'yi değiştireceğini ve dönüştüreceğini söyledi. Ayrıca, CHP'nin geliştirdiği "yüksek yetenek inşası" kavramını anlattı ve eleştirilere karşı parti içi işleyişin demokratik olduğunu savundu.