Bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından yoğun olarak ihbar yağmuruna tutulan polis, jandarma ve sahil güvenlik ekipleri, deniz ve karada geniş çaplı bir arama başlattı. Denizden gelen ve "boğuk bir patlama", "gök gürültüsü ile patlama sesi arasında" olarak tarif edilen bu seslerin kaynağını bulmak için yapılan tüm girişimlerde, radarlara ya da sensörlere yansıyan herhangi bir durum tespit edilemedi.

Sonik Patlama İhtimali Üzerinde Duruluyor

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz

Amasra Kaymakamı Kadir Perçi'nin yürütülen araştırmaları yakından takip etmesi ve ilgili tüm kurumlarla irtibata geçmesi sonucu, sesin kaynağına dair tek bir ihtimal ortaya çıktı. Kastamonu semalarında, sesin duyulduğu anlarda hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarının planlı bir eğitim uçuşu gerçekleştirdiği ve yaşananların, uçakların neden olduğu sonik patlamalardan kaynaklanmış olabileceği belirtildi.

Yapılan Açıklamalar ve Devam Eden Soruşturmalar

Kaymakam Perçi, şu ana kadar ulaşılan sonuçların ve bulguların, sonik patlama ihtimalini güçlendirdiğini ifade etti. Ancak kesin bir sonuca varılamadığı, bu nedenle soruşturmaların devam ettiği belirtildi. Karadeniz bölgesindeki bu olay, hem yerel halkın hem de sosyal medya kullanıcılarının gündemine otururken, sonik patlamaların etkileri ve bu tür olayların doğurabileceği sonuçlar üzerine tartışmalar başladı.