Motorin litre fiyatlarına, 13 Şubat Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere, beklenenin üzerinde bir zam geliyor. Enerji sektöründen alınan bilgilere göre, motorine yapılacak olan 2 lira 56 kuruşluk zam, fiyatları 45 TL'ye yaklaştıracak. 

Mevcut Fiyatlar

Motorin litre fiyatlarına yapılacak olan bu zam, mevcut ekonomik koşullar ışığında akaryakıt sektöründe önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. İstanbul'da motorin litre fiyatı şu anda 41,71 TL seviyesindeyken, benzinin litre fiyatı ise ortalama 39,37 TL'den işlem görüyor. Yapılacak zamla birlikte, motorin fiyatlarının 45 TL sınırına dayanması bekleniyor.

Ne Yediğinize Dikkat Edin! Cips Devi Rekabet İhlali İddialarıyla Gündemde Ne Yediğinize Dikkat Edin! Cips Devi Rekabet İhlali İddialarıyla Gündemde

1691992097786-benzin

Önceki Zam

Geçen hafta motorine yapılan 1 lira 38 kuruşluk zam, akaryakıt fiyatlarındaki artış eğilimini göstermişti. Bu son zamla birlikte, motorin fiyatlarının kısa süre içinde önemli bir yükseliş göstermesi, özellikle nakliye ve lojistik sektörlerinde maliyet baskılarını artırabilir.