Kamudanhaber- Özel Haber

Oktay Yılmaz

Kamudanhaber sitemizde yayınlanan haberde ''Öğretmenevleri konusu, Milli Eğitim Bakanlığı personelleri arasında büyük bir tartışma konusu haline gelmeye devam ediyor. Özellikle yaz aylarında gündeme gelen bu konu, öğretmenlerin alım gücünün düşmesiyle birlikte daha da önem kazanmış durumda. Öğretmenler, yılın yorgunluğunu atmak ve tatil yapmak istediklerinde önlerine çıkan büyük bir fatura ile karşı karşıya kalıyorlar.'' ifadelerine yer vermiştik....  Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerin sesine kulak vererek resmi yazı ile öğretmenevlerinde öncelik öğretmenlere dedi.

Kamudanhaber sitemizde yayınlanan İşte O haber...

Öğretmenevleri konusu, Milli Eğitim Bakanlığı personelleri arasında büyük bir tartışma konusu haline gelmeye devam ediyor. Özellikle yaz aylarında gündeme gelen bu konu, öğretmenlerin alım gücünün düşmesiyle birlikte daha da önem kazanmış durumda. Öğretmenler, yılın yorgunluğunu atmak ve tatil yapmak istediklerinde önlerine çıkan büyük bir fatura ile karşı karşıya kalıyorlar.

Bu bağlamda, öğretmen evleri konusu öğretmenler arasında sıkça konuşulan bir konu haline gelmiştir. Öğretmen evleri, öğretmenlerin konaklamaları için ayrılmış mekanlardır ve diğer konaklamak isteyen kişilere de açıktır. Ancak bu evlerde herhangi bir kontenjan uygulanmamaktadır.

Öğretmen evlerinde konaklamak isteyenlerin önceliği, emekli veya aktif eğitim çalışanları ile onların yakınlarındadır. Daha sonra öğrenciler, kamu çalışanları ve sivil vatandaşlar yer almaktadır. Ücret tarifesi, öğrenciler ve sivil vatandaşlar için normal bir şekilde uygulanırken, diğer tüm kişilere indirimli bir tarife uygulanmaktadır.

Ancak yaz aylarında öğretmen evlerinde yer bulmak neredeyse imkansız hale gelmiştir. Bu durum, öğretmen evlerinin asıl amacının dışına çıktığını göstermektedir.

Bu sorunun çözümü için Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerekli yönetmelikleri çıkarması ve tatil dönemlerinde öğretmenlere özel ayrıcalıklar tanıması gerekmektedir. Aksi takdirde, öğretmen evleri kuruluş amacından sapmış bir hal alacak ve işlevini yitirecektir.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, göreve başladığı günden itibaren öğretmenlere verdiği değeri göstermiş ve bu konuda adımlar atmıştır. Öğretmen evleri konusunda da çözüm üreteceği düşünülen Bakan Yusuf Tekin'in, öğretmenlere olan desteğiyle bu tartışmayı çözeceği umulmaktadır. (https://www.kamudanhaber.net/tatil-donemlerindeki-yer-sikintisi-ogretmenleri-zorluyor-meb-ogretmenevleri-icin-duzenleme-yapmali)

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü 81 il milli eğitim müdürlüğüne resmi yazı ile;

Bakan Şimşek konuştu: Enflasyon çok hızlı düşecek Bakan Şimşek konuştu: Enflasyon çok hızlı düşecek

Bakanlığımız mensuplarının konaklama  taleplerine daha hızlı cevap verilebilmesi, şeffaflığının sağlanması ve rezervasyon işlemlerinde öncelikli olarak hizmet verilebilmesi amacıyla On-line Rezervasyon sistemlerinde; (25-39) oda kapasiteli kurumlarda en az 15 odanın, (40-79) oda kapasiteli kurumlarda en az 30 odanın, 80 oda ve üstü kapasiteli kurumlarda ise toplam oda sayısının en az % 60'ının 14.07.2023 tarihinden itibaren on-line rezervasyona kapatılarak rezervasyon işlemlerinin kurum idarecilerinin kontrolünde "öncelikle öğretmenlerimiz ile diğer Bakanlığımız mensuplarına" hizmet verecek şekilde sürdürülmesini istedi.

İşte O resmi yazı...

 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi