ORC Araştırma şirketi tarafından hazırlanan, 11-16 Aralık tarihleri arasında düzenlenen 27 ilde 3 bin 160 kişiyle yüz yüze yapmış olduğu “Bu pazar Milletvekili Genel Seçimi olsa” başlığı altında anket sonuçlarını paylaştı. Yapılan anketin sonuçlarına göre AKP, CHP, MHP ve Zafer Partisi oy oranlarını yükseltirken DEM Parti ve İYİ Parti’de ise yüksek oranda düşüş yaşandığı değerlendirildi. Ankete göre İYİ Parti, yüzde 6,2 ile barajı geçemedi.

İYİ Partili yöneticiler, “Üst üste hatalar yaptık. İtibar kaybettik. Seçmeni tutamıyoruz” cümleler kurarken Akşener’e yakın isimler de ankete yönelik, İYİ Parti’ye düzenlenen operasyonun bir ürünü olduğunu ve partinin gerçek oy oranlarının yüzde 12’lerde ilerlediğini söylediler.

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?" Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?"

İyi Partinin her gün görevden almalar, istifalar, ihraçlar ve iç karışıklıklarla medyada yer almasının seçmende güvensizlik ve umutsuzluk duygularına yer verdiği kulislerde değerlendirilirken Merak Akşener’in genel seçimler öncesi cumhurbaşkanı adayı olarak işaret ettiği CHP’li belediye başkanlarını eleştirel yorumlar yapması da vatandaşın gözünde “istikrarsızlık” olarak ifade edildiği söylentiler arasında.

Diğer taraftan İYİ Parti Ankara İl Başkanı Mesut Özarslan da sosyal medya hesabı üzerinden istifa ettiğini bildirdi.