Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Kafes-22" operasyonlarında, mali suç örgütleri üyelerine yönelik düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 302 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, Türkiye genelinde 63 ilde gerçekleştirilen "Kafes-22" operasyonlarıyla mali suç örgütlerine büyük bir darbe vuruldu.

AK Parti Milletvekili Latif Selvi: Öğretmen Atamalarında Mülakatın Kaldırılmasında Genel Bir Görüş Var AK Parti Milletvekili Latif Selvi: Öğretmen Atamalarında Mülakatın Kaldırılmasında Genel Bir Görüş Var

Operasyon, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yalova ve Zonguldak'ta eş zamanlı gerçekleştirildi.

Operasyonlarda, tefecilik, kamu kurumlarına yönelik nitelikli dolandırıcılık, sahtecilik, vergi kaçakçılığı gibi bir dizi suçlama ile 302 şüpheli gözaltına alındı.

Yapılan baskınlarda 18 ruhsatsız silah, 64 sahte ustalık/kalfalık belgesi, 23 sahte çürük ve engelli raporu, 479 başka şahıslar adına düzenlenmiş sim kart, çok sayıda çek, senet ve belgeler, 396 basılmış ve basıma hazır sahte plaka ele geçirildi.

Ayrıca, sahte plaka basımı yapılan bir atölye de deşifre edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını paylaşarak, milletin desteğiyle terör ve suç örgütleriyle mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polis ekiplerini tebrik ederken, mali suç örgütlerine, organize suç örgütlerine ve çetelere karşı mücadelenin süreceğini belirtti.