Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tamamlanmasının ardından yerel seçimler için çalışma başlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Herkes büyükşehirler için çalışacak. Muhalif seçmenlerin de kapısı çalınacak, seçmenin beklentileri tek tek sorulacak. Yerel seçimlerde kimse işi şansa bırakmayacak” talimatını verdiği öğrenildi. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  seçimlerinin ikinci turunda başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere CHP'li büyükşehir belediyelerin yönettiği illerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun gerisinde kalması nedeniyle çalışmalar için kolları sıvadığı bilgisine yer verildi.

2024 yılının Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler için AK Partide,  şimdiden İstanbul ile birlikte Ankara, İzmir, Antalya, Adana ve Mersin için de CHP’li başkanların karşısına “ilde sevilen, sözü geçen, her kesimi kucaklayabilecek, muhalif seçmene de hitap edebilecek bir belediye başkan adayı için çalışmaların başlandığı”  öğrenildi.

Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Çevre, Şehircilik ve İklim eski Bakanı Murat Kurum’un adı AK Parti kulislerinde sık sık dillendirilmeye devam ederken, dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

İYİ Parti'de beklenen gün geldi: 4 aday mücadele edecek! İYİ Parti'de beklenen gün geldi: 4 aday mücadele edecek!

Kulisleri harekete geçiren bilgiye göre İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun "AK Parti yöneticilerine İBB için adaylık istediğini ilettiği" şeklinde bir iddia ortaya atıldı.