Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Sayın Ali Yalçın, İLKSAN seçimleri sonrasında X hesabından yaptığı açıklamada:

“Yargıya taşıdığımız İLKSAN Genel Kurulu gecikmeli de olsa tamamlandı.

Yeni yönetim kuruluna üyemiz ve İLKSAN Delegesi Erhan Gönül seçilmiş, tek parça, kapalı devre yönetim dönemi sona ermiştir.

Eğitim-Bir-Sen olarak verdiğimiz önerge ve delegelerimizin iradesi ile başkan ve yönetimin uçuk ücretleri de makul seviyeye çekilmiş oldu.

İlçe temsilcisi seçimleriyle başlayıp bugün tamamlanan genel kurul süreci boyunca, İLKSAN’ın gerçeklerini sandığın üyelerine anlatan, onların beklentilerini ve eleştirilerini kamuoyuna duyuran teşkilatımızı, İLKSAN ilçe temsilcilerini ve il delegelerini tebrik ediyorum.

Bakanlık adına yeni yönetime girenlerin de geçmiş dönemlerde sergilenen duyarsızlığa geçit vermemesini umut ediyorum.

Bu dönem yeni yönetime hayırlı hizmetler yapmak ve hayırla anılmak nasip olsun inşallah diyorum.

Seçim sonucunun sandık üyelerine ve eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Deniz de yaptığı açıklama da:

"Genel kurullarda alışık oldukları kirli pazarlık düzenleri dahi artık istedikleri sonucu vermediğini görmüş kifayetsiz muhterisler, artık sandığın bir çiftlik ve arpalık şeklinde idare edilmeyeceğinin bilincine varmış bulunmaktadır.

Bakan Şimşek'ten İddialara Yanıt Geldi! Ülkemiz Dış Finansman Sağlıyor Mu? Bakan Şimşek'ten İddialara Yanıt Geldi! Ülkemiz Dış Finansman Sağlıyor Mu?

İLKSAN Genel Kurulu, üyesinin sesi olan vicdan ve vizyon sahibi temsilcilerin dokunuşuyla daha güçlü ve kaliteli bir Sandık inşa etmek, köklü çözümlerle kurumsal bir yapı ortaya koymak, mevcut statükoyu kırmak ve kurumun geleceği ile ilgili doğru bir vizyon oluşturmak için geleceğe doğru atılmış büyük bir adım olmuştur.

Genel Kurul’da verdiğimiz önerge ve delegelerimizin iradesiyle Genel Yönetimin uçuk maaşları düşürülmüştür. Yeni oluşan yönetime üyemiz olan delegenin seçilmesiyle birlikte kapalı devre yönetim bugün itibariyle tarih olmuştur." İfadelerini kullanmış.

İLKSAN Genel Kurulu’nda Eğitim-Bir-Sen'li delegeler verdikleri yönergeyle eleştirilen konuların başında gelen kurul üyelerinin maaşlarını düşürdü. Yönetim Kurulu Başkanının 7 asgari ücretli maaşını 4 asgari ücrete düşüren yönerge kabul edildi. Yönetim ve denetim kurulu üyelerinin eskisen aldıkları ücret ve yönergeyle değişen yeni ücretleri:

ESKİ:

Yönetim Kurulu Başkanı 7 asgari ücret 

Yönetim Kurulu üyeleri 5 asgari ücret 

Denetim kurulu üyeleri 3 asgari ücret 

YENİ:

Yönetim Kurulu Başkanı 4 asgari ücret 

Yönetim Kurulu üyeleri 3 asgari ücret 

Denetim kurulu üyeleri 2 asgari ücret

Şeklinde gerçekleşti.

Hem Sayın Genel Başkanım Ali Yalçın’ı hem de Genel Başkan Yardımcım Sayın Ali Deniz'i alkışlıyor ve bu konuda gösterdikleri hassasiyet dolayısıyla tebrik ediyorum.

Aidatlı kurumlarda yönetenlerin maaşı, huzur hakkı ve giderleri sınırlı olmalı, yüksek olmamalı… Üyenin kısıtlı gelirinden gelir elde eden kurumlar, üyelerinden aldıklarını yöneticilerine dağıtmamalı… Tabiri caizse fakirden alıp zengin üretme düzeneği oluşturulmamalı… Bu bağlamda İLKSAN’da sağlanan sonuç değerli ve örnek alınması gereken bir vasattır… Bu vasatın bu türden kurumlara yansıtılması ve örnek alınmasında bu vasatı İLKSAN’da hayata geçiren Eğitim-Bir-Sen hem öncülük hem de sözcülük yapmalıdır. Uçuk maaş/yüksek maaş söyleminin, eleştirisinin ve bunlara dayanak oluşturan dernek, vakıf, işçi-memur sendika ve konfederasyonlarındaki bu türden uygulamaları sona erdiren devrimi Eğitim-Bir-Sen yani kurucusu göl kenarında nehir düşleyen ve eylemliliği dirilişin gerek şartı gören teşkilat başlatmalıdır.

Sivil toplum alanında aidatla zenginleşen yöneticiler döneminin tarih olması sağlanmalı. Ticaret değil dirayet kuruluşu olan bu tür yapıları yönetmenin onuru yerine yüksek gelir kibrine teşne olma ihtimali de sıfırlanmalıdır…

İLKSAN’da alınan sonuç ve değiştirilen süreç; öncelikle ve kesinlikle bunu gerçekleştiren kolektif iradenin kendi alanında ve kuruluşunda sonuç ve değişim üretmelidir. Aksi halde hem samimiyet hem de mahremiyet tepkilerine maruz kalınacaktır…

Bu nedenlerle; İLKSAN’da gerçekleştirilen devrimi Eğitim-Bir-Sen'de de bekliyoruz. Sayın Genel Başkanım, bir önerge de Eğitim-Bir-Sen'de verin. Eğitim-Bir-Sen'de de Genel Merkez Yöneticileri ve Şube Başkanlarının aldığı iddia edilen "Uçuk Maaşlar" düşürülsün ve şeffaf bir yönetim anlayışına geçirilerek profesyonel sendikacı maaşları da açıklansın.

Saygı ve muhabbetle…

Celal Demirci