Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen G20 Zirvesi'nin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Erdoğan, G20 Zirvesi sırasında Avrupa Birliği (AB) ile ilgili soruları yanıtladı ve Türkiye'nin AB sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, G20 Zirvesi sırasında AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile gerçekleştirdiği görüşmeyi değerlendirdi. Basın mensuplarının, "Türkiye'nin AB sürecine ilişkin Michel ile görüştünüz mü?" sorusuna verdiği cevapla dikkat çekti.

Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Michel'in tek başına karar verme yetkisi olmadığını belirterek, "Bizi 50 yıldır AB üyesi ülkeler hep oyalamıştır, bugün de oyalıyorlar. Oyalasalar da oyalamasalar da Türkiye Türkiye'dir, biz yolumuza devam ederiz." ifadelerini kullandı.

AB ile olan ilişkilere vurgu yaparak, Türkiye'nin uzun yıllardır AB üyelik sürecinde ilerleme kaydedemediğini ve bu konuda belirli ülkelerin Türkiye'yi sürekli olarak oyaladığını belirtti. Ancak bu zorluklara rağmen, Türkiye'nin kendi yolu ve vizyonu doğrultusunda ilerlemeye devam edeceğini vurguladı.

Görüşmede ayrıca Türkiye-AB ilişkileri, Türkiye'nin AB üyeliği için atılacak adımlar, bölgesel ve küresel konular da masaya yatırıldı. Erdoğan'a görüşmede Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da eşlik etti.