Guatemala'daki San Juan de Dios Hastanesi'nde yaşanan olay, hastanede büyük bir panik ve şaşkınlık yarattı. Hastaneye yetersiz beslenme belirtileriyle getirilen yaşlı bir kadın, doktorların acil müdahalesine rağmen tıbbi monitörlerde solunum veya beyin aktivitesi tespit edilemediği için öldüğü ilan edildi. Morga kaldırılan kadın, tam 5 saat sonra vücudunda istemsiz hareketler göstererek yeniden dirildi.

Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik

Morg görevlileri tarafından fark edilen bu durumun ardından kadın tekrar acil servise götürüldü, ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak aynı gün içinde ikinci kez yaşamını yitirdi.

Sağlık Bakanlığı, olayla ilgili açıklama yaparak kadının acil servis doktorları tarafından mekanik ventilasyonla tedavi edildiğini ancak monitörlerin solunum veya beyin aktivitesini tespit edemediğini doğruladı. Bu nedenle kadının öldüğünün belirlendiği bildirildi.