MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı

Samsun'un Vezirköprü ilçesindeki bir halı saha maçı sırasında iki savcı ile yaşanan tartışma sonucu gözaltına alınan 25 yaşındaki uzman çavuş Aykan D., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olay, halı sahanın güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Tartışma, halı saha maçının oynandığı sırada uzman çavuş Aykan D. ile Cumhuriyet savcıları Ş.D. ve H.Ö. arasında çıktı. Sahada bulunan diğer kişiler tarafından müdahale edilmeye çalışıldı. Ancak sabah saatlerinde iki savcının talimatıyla Aykan D., polis tarafından gözaltına alındı.

Polisteki işlemlerin ardından Aykan D., adliyeye sevk edildi ve Vezirköprü Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Adli kontrol kararı gereği, uzman çavuş Aykan D., silah taşıma hakkını kaybetti.

Aykan D., ifadesinde yaşanan olayları anlattı ve kendisine küfretmediğini ve hakarette bulunmadığını savundu. Güvenlik kamerası görüntüleri de olayın nasıl geliştiğini gösterdi.