Gazze'deki Ateşkes Süresi 1 Gün Uzatıldı! 

İsrail ordusu tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre;

Tutulan rehinelerin serbest kalması için ateşkesin uzatıldığını duyurdu. Hamas ateşkesin yalnızca 1 gün fazla uzatıldığını bildirdi. Uzun süreli ateşkes sağlanabilmesi için üçüncü tarafların arabulucu çalışmaları da sürüyor.

İsrail ve Hamas arasındaki savaşın ardından ateşkes ve rehine takası anlaşmasına yönelik süre bir kez daha uzatıldı. İsrail ordusu tarafından, daha fazla kişinin serbest kalması için ateşkesin devam edeceğini duyurdu.

Hamas'tan yapılan açıklamaya göre düzenlenen ateşkesin bir günlük olduğu vurgulandı. Dört gün süre ile başlayan ateşkes ve esir takası anlaşması iki gün daha uzatılarak altı gün ilan edilmişti.

ATEŞKES SÜRESİ BİTERKEN UZATILDI

Hamas ve İsrail'in ilk uzatma duyurusunu  yaptığında ateşkesin bitimine saatler vardı. Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleşen ateşkes görüşmelerinin ikinci kez uzatılacağı kararı anlaşmanın bitmesine 10 dakika kadar süre varken açıklandı.

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?" Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?"

Türkiye saati ile sabah 8'de Gazze'deki İsrail - Hamas ateşkesi bitecekti.

210 FİLİSTİNLİ KADIN VE ÇOCUK TAHLİYE

Hamas ve İsrail arasındaki anlaşmaya yönelik her iki tarafta esirlerini serbest bırakıyorlar. Hamas altı günlük ateşkes kapsamında 70 İsrailli rehineyi saldı. İsrail ise hapishanelerinde tutuklu olarak yer alan 210 Filistinli kadın ve çocuğu tahliye kararını verdi.

KATAR VE MISIR ARABULUCU

Katar'da gündeme oturan görüşmelerde Mısır ve Katar arabuluculuk görevinde yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıya İsrail istihbarat servisi Mossad'ın yanısıra ABD istihbarat servisi CIA da bulunmuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da sabah saatlerinde Tel Aviv'e gitti. ABD basının açıklamlarına göre üçüncü Ortadoğu turuna başlayan Blinken'in ana gündem başlığı Gazze Şeridi'ndeki çatışmaların sona ermesi ve geçici ateşkesin uzatılmasına yönelik olmasıydı.