Kamu ve özel sektör çalışanları ile emeklileri doğrudan ilgilendiriyor! Erken emeklilik, ücretsiz izin,bayram ikramiyesi Kamu ve özel sektör çalışanları ile emeklileri doğrudan ilgilendiriyor! Erken emeklilik, ücretsiz izin,bayram ikramiyesi

İngiltere'deki Bonhams Müzayede Evi, Fatih Sultan Mehmet'e ait olduğu tahmin edilen şehzadeliği dönemine tarihlenen bir madalyonu açık artırmaya çıkarıyor. Madalyon üzerinde işlenmiş olan Fatih Sultan Mehmet'in portresi, Batılı bir sanatçı tarafından yapılan ve bilinen en eski Müslüman lider portresi olarak dikkat çekiyor.

Bonhams Müzayede Evi'nden yapılan açıklamada, bronz üzerine işlenmiş olan bu tarihi madalyonun 1,5 ila 2 milyon sterlinlik tahmini satış bedeliyle müzayedeye sunulacağı belirtildi. Bu tahmini satış bedeli yaklaşık olarak 61 ila 82 milyon Türk Lirası'na denk gelmektedir.

Fatih Sultan Mehmet'in şehzadeliği dönemine ait olduğu tahmin edilen bu nadir eser, sanat ve tarih tutkunlarının ilgisini çekmeye aday görünüyor. Açık artırma sürecinde, bu tarihi eserin hangi koleksiyoncunun eline geçeceği merak konusu olacak.