Ekim 2023 tarihli bir araştırma, eşlerini aldatanların en çok hangi meslek gruplarına ait olduklarını ortaya koydu. Araştırmaya göre, her beş çalışandan biri eşine sadık değil. İş yerlerinin özellikle aldatma hikayelerine sıkça ev sahipliği yapmasının nedeni, günlük stresten kaçma arzusu olarak belirtildi.

Araştırmada iş yerinin, insanların kendilerini en iyi şekilde sergiledikleri, birlikte öğle yemeği yedikleri ve düzenli kahve molası verdikleri bir yer olduğu ve ilişkilerin gelişmesi için uygun bir zemin sunduğu ifade edildi. Fiziksel ilişkilerin yanı sıra duygusal ilişkilerin de yaygın olduğu belirtildi.

EN ÇOK ALDATANLAR…
Araştırmacılar, “Satış sektöründe çalışan kişiler, iş yerinde ilişki yaşadıklarını kabul eden yüzde 14,5’lik çarpıcı bir oranla en çok aldatanlar arasında yer alıyor. Genellikle düzensiz çalışma saatleri ve çok sayıda düzenlenen etkinlik sadakatsizliğin ana üreme alanı olarak ön planda” dedi.

İş yerinde en çok aldatan meslek gruplarından biri de yüzde 13,7 oranla akademisyenler çıktı. Profesörler, öğretmenler ve okutmanlar… Üçüncü sırada da sağlık çalışanları yer aldı.

Araştırmacılar, “Uzun ve öngörülemeyen çalışma saatleri, gece acil vardiyaları ve aşırı stres nedeniyle sıkıntı çeken sağlık profesyonelleri, aynı alanda çalışan ve onların günlük mücadelelerini anlayan biriyle teselli arayabilir” dedi.

Aldatma konusunda öne çıkan meslek grupları şunlar:

1. Satış
2. Öğretmen, akademisyen
3. Sağlık hizmeti
4. Taşımacılık ve lojistik
5. Etkinlik yönetimi
6. Mühendislik ve imalat
7. İnşaat
8. Muhasebe, bankacılık ve finans
9. IT
10. Silahlı kuvvetler

Bakan Yusuf Tekin, en fazla ihtiyaç olan branşları açıkladı! Bakan Yusuf Tekin, en fazla ihtiyaç olan branşları açıkladı!

Araştırmacılar, “348 katılımcı, bu ilişkinin iş yeri toplantılarında veya kötü şöhretli Noel partisi gibi etkinliklerde geliştiğini kabul etti” diye yazdı.

Ve çalışmanın katılımcılarından bazıları, partnerlerinin çapkınlık yaptıklarını asla öğrenmediklerini iddia ederken, çoğunluk şımarık kısa mesajlar, banka hesap özetleri, cinsel yolla bulaşan bir hastalığa yakalanma ile yakalandıklarını itiraf etti.