Antalya'nın tanınmış otellerinden biri olan Limak Lara Deluxe Hotel'e, 'milliyet farkı ücreti' adı altında ekstra ücret alması nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ceza kesildi. Bakanlık, otelin müşterilerinden alınan bu ekstra ücretin yanıltıcı olduğunu tespit ederek ciddi bir cezai işlem uyguladı.

Yusuf Tekin açıkladı: 2025'ten itibaren yıllık 6-8 bin arası atama yapılacak Yusuf Tekin açıkladı: 2025'ten itibaren yıllık 6-8 bin arası atama yapılacak

Otelin bir müşterisinden 'milliyet farkı' adı altında ekstra para talep ettiği sosyal medyada gündeme gelmiş ve büyük tepki çekmişti. Olayın duyulmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı derhal harekete geçmiş ve otel hakkında resmi bir inceleme başlatmıştı.

Şirketin konuyla ilgili olarak yayınladığı resmi açıklamada, "Amacını aşan bu ifadenin dikkatsizlik nedeniyle ve hassasiyetler öngörülemeden kullanılması hepimizi üzmüştür" denildi. Ayrıca, yanlış anlaşılan ifade nedeniyle özür dilenirken, konunun kamuoyunun takdirine sunulduğu belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yapılan inceleme sonucunda Limak Lara Deluxe Hotel'e 54 bin 694 TL ceza kesildiğini duyurdu. Bu ceza, otelin müşterilerinden yanıltıcı bir şekilde alınan ekstra ücret nedeniyle uygulandı.