Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yağmış olduğu sonra hava tahminlerine göre, yurdun büyük bir bölümünün parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ve batısı, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Elazığ, Van ve Hakkari civarlarının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı değerlendirildi. Ülke genelinde ise toz taşınımı etkili olacak.

Sıcaklıklarda ciddi bi değişiklik olacağı düşünülmüyor. Güney civarlarında mevsim normallerine oranla fazla, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinde olacağı düşünülüyor.

Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü Soruşturmasında 7 Kişi Tutuklandı Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü Soruşturmasında 7 Kişi Tutuklandı

Rüzgar, Marmara ve Ege kıyılarında kuzey, Batı Akdeniz ile İç Anadolu’nun güneybatısında güney taraflarından şiddetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın, Marmara ve Ege kıyılarında kuzey, Batı Akdeniz ile İç Anadolu’nun güneybatısında güney taraflarından kuvvetli (40-70 km/saat) olarak eseceği değerlendirildiğinden meydana gelebilecek olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yapıldı.

Toz taşınımının ise Güney, iç ve doğu kesimlerde olacağı tahmin edilirken meydana gelebilecek olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yapıldı.

İşte sarı kod uyarısı yapılan kenetler:

Antalya, Balıkesir, Burdur, Çanakkale, Edirne, Hakkari, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Muğla, Tekirdağ, Van.