Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten Sert Açıklamalar: "Baş Ahlaksız Senden Hesap Soracağım" Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten Sert Açıklamalar: "Baş Ahlaksız Senden Hesap Soracağım"

Evlenecek gençlere yapılacak 150 bin TL'lik bu destek ödemeleri, başlangıçta deprem bölgesindeki dört pilot il olan Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya'da hayata geçirilecek.

Evlilik Kredisi Başvuru Şartları

Evlilik kredisinden faydalanmak isteyen çiftler için belirlenen başvuru şartları şöyle sıralanıyor:

  • Gelir Şartı: Çiftlerin toplam geliri, 2024 yılı için belirlenen 34 bin 4 liralık asgari ücret sınırını geçmemelidir. Bu, her iki kişinin toplam gelirinin 2024 yılında 17 bin 2 lira olan asgari ücretin iki katını aşmaması gerektiği anlamına geliyor.
  • İkamet Şartı: Başvuru için öncelik, deprem bölgesindeki Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Gaziantep'in Islahiye ile Nurdağı ilçelerinde ikamet eden çiftlere verilecek. Daha sonraki aşamada diğer illerden başvurular kabul edilecek.
  • Yaş Şartı: Krediye başvuru yapacak çiftlerin 18 ile 29 yaş aralığında olmaları gerekiyor.

Başvuru Süreci

Evlilik kredisi için başvurular, 15 Şubat'ta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi ve e-devlet platformu üzerinden yapılabilecek. Çiftler, dijital ortamda kolaylıkla başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Ödeme Koşulları

Kredi, 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz olarak sunulacak. Kredinin geri ödemesi, 2 yılın sonunda başlayıp 4 yıl içinde tamamlanacak.