Yeni düzenlemeye göre, doğal gaz, su ve elektrik sayaçlarının muayene süreçleri belirleniyor. İlk muayene, düzenli muayene, ani muayene, muayene muayenesi ve stok muayenesi gibi farklı kontrolleri içeren bu yönetmelik, doğalgaz kullanıcıları için önemli bir değişikliği beraberinde getiriyor.

Ücretsiz Hizmet, Ancak Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik

Muayene işlemleri, Bakanlık il müdürlükleri veya kullanıcıların anlaştığı servisler tarafından gerçekleştirilecek ve bu hizmetler için ek bir ücret talep edilmeyecek. Ancak, Muayene sırasında sayaç tipinde bir değişiklik tespit edilirse, muayene durdurulacak ve gerekli işlemler başlatılacak.

Kullanıcı Sorumluluğu ve Başvurular

Muayene başvuruları, kullanıcılar veya kullanıcılar tarafından yetkilendirilen servisler tarafından ilgili il müdürlüklerine yapılacak.

2024'e Kadar Bildirim Zorunluluğu

Ayrıca, 1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında piyasaya arz edilmiş veya son muayenesi bu tarihler arasında yapılmış olan gaz sayaçları, kullanıcılar tarafından 2024 yılı şubat ayı sonuna kadar ilgili il müdürlüğüne bildirimesi gerekiyor. Bildirim yapılmayan veya eksik/hatalı bildirimde bulunanlara idari yaptırımlar uygulanacak.