Geçtiğimiz hafta sonunda yaşanan beklenmeyen kasım ayı kar yağışının ardından, yeni bir soğuma dalgasının kapımızda olduğu açıklandı. NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, Pazar günü İstanbul'un bir kez daha kar yağışının etkisine gireceğini vurguluyor. Özellikle şehrin yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. 

Türkiye Genelinde Hava Durumu Tahminleri

Bakan Şimşek: OVP'nin yaz sonunda gözden geçirilmesi planlanıyor Bakan Şimşek: OVP'nin yaz sonunda gözden geçirilmesi planlanıyor

Ülke genelinde hafta sonu hava koşulları oldukça değişken olacak. Başkent Ankara'da hava açık görünse de, Pazar günü kar yağışı bekleniyor. İzmir'de Cumartesi günü şiddetli yağmur ve sağanak yağışlar, sel riskini artırabilirken, Bursa'da hafif yağmurlu bir hava öngörülüyor. Antalya ise şiddetli yağışların etkisi altında olacak.

Meteorolog Çalışkan'ın Uyarıları

Meteorolog Dilek Çalışkan, hafta sonu hava koşullarının zorlu olacağına dikkat çekiyor. Bulgaristan'dan gelen yoğun kar yağışının Türkiye'yi etkisi altına alacağını belirten Çalışkan, özellikle Pazar günü şiddetli fırtına ve sel tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.