Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"

Diyarbakır'da, BİLSEM (Bilim ve Sanat Merkezleri) uygulama testlerini sınav gibi gösterip yaklaşık 1 milyon TL kamu zararına neden oldukları iddiasıyla ilgili olarak 2 Başmüfettiş Diyarbakır'a geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı şikayetler üzerine kentteki durumu araştırmak için müfettişler görevlendirdi. CİMER'e yapılan şikayetlerin ardından konu Milli Eğitim Bakanlığına iletilmiş ve müfettişlerin gönderilmesi için onay beklenmişti. Onayın alınmasının ardından Diyarbakır'a gelen Başmüfettişlerin çalışmalara başladığı belirtildi.

Öte yandan, Diyarbakır'da yapılan BİLSEM uygulama testlerinde görev alan Milli Eğitim Müdürü ve ilçe BİLSEM merkezleri ile RAM (Rehberlik Araştırma Merkezi) müdürlerinin ek ders ücretleri çizelgesinde aylık 270 ile 300 saat arasında ek ders ücreti yazıldığı ortaya çıktı.

Bu kişilerin, uygulama testlerini sınav olarak göstermek için Bakanlıktan görüş aldıkları öğrenildi. Ancak, Milli Eğitim Bakanlığından gelen görüş yazısında, BİLSEM uygulama testlerinin sınav kapsamında olmadığı belirtilmişti. Bu durumun, kamu zararına yol açtığı ve soruşturma gerektirdiği ifade edildi.