Diyanet İşleri Başkanlığı, Turist vizesiyle yapılan hac ibadeti uygulamalarına karşı uyarılarda bulundu. Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, yaptığı açıklamada, turist vizesiyle Arafat ve Mina'ya çıkmanın mümkün olmadığını belirtti.

Bircan, 170 gün sonra ilk hacı kafilesini kutsal topraklara göndereceklerini ve 2024 haccı için Mekke ve Medine'de hazırlıkların sürdüğünü ifade etti. Hac kurasında ismi çıkanların kesin kayıtlarını 24 Kasım'a kadar yaptırmaları gerektiğini vurgulayan Bircan, kesin kayıt yaptırmayanların yerine yedek listedeki hacı adaylarının hak kazanacağını bildirdi.

Türkiye'de yaklaşık 2,5 milyon kişinin hac ibadeti için beklediğini belirten Bircan, Suudi Arabistan'ın kota verdiği sayının binde biri oranında olduğunu ifade ederek, "Muhterem Başkanımızın talimatıyla kotamızın artırılması için ilgili ülkeyle sürekli temas halindeyiz. Resmi yazıları yazdık. Onlar da ilerleyen süreçte kotanın artırılmasıyla ilgili cevap verecekler." bilgisini paylaştı.

Meteorolojiden İç Anadolu ve Batı Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısı Meteorolojiden İç Anadolu ve Batı Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısı

Sosyal medyada dolaşan "kurasız hac" ve "turist vizesi" vaatlerine dikkat çeken Bircan, vatandaşları bu tür söylemlere karşı uyardı. "Hac vizesi ve Türkiye'ye tanınan hac kotası haricinde hiçbir vatandaşımızın Mekke'ye giderek hac ibadetini yapması mümkün değildir." diyen Bircan, özel ve kurasız hac adı altındaki turlara itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye tanıdığı elektronik vizesinin turist vizesi olduğunu belirten Bircan, hac vizesi olmadan Arafat'a ve Mina'ya çıkmanın mümkün olmadığını hatırlattı. "Maalesef bazı kimseler, vatandaşlarımızın duygusal ortamını, hac özlemini istismar ederek onları mağdur ediyorlar." diyen Bircan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ismi çıkmayan kimsenin özel vize adı altında hac turlarına itibar etmemelerini tavsiye etti.