M.S.A. isimli vatandaş, 2019 yılında avukatı Aykut Özdemir aracılığıyla eşi V.A. aleyhine boşanma ve tazminat davası açtı. M.S.A., eşinin kendisine sürekli olarak kilosu üzerinden hakaretlerde bulunduğunu ve duygusal şiddet uyguladığını iddia etti. Eşi tarafından evin maddi yükünün tamamının kendisine bırakıldığını ve ev işlerine yardım edilmediğini de dile getirdi.

Karşı dava açan V.A. ise, eşinin kendisinden habersiz borçlar aldığını ve bu yüzden haciz tehdidi altında kaldığını savundu. Mahkeme, toplanan deliller ve tanık beyanları ışığında, M.S.A.'nın eşine duygusal şiddet uyguladığı ve bu nedenle V.A.'ya 5 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Aynı zamanda her iki tarafın boşanma talepleri de kabul edildi.

Mahkeme Kadını Haksız Buldu ve Tazminata Hükmetti

Ankara 7. Aile Mahkemesi, V.A.'nın eşine karşı kullandığı küçük düşürücü ifadeler ve duygusal şiddet uygulaması nedeniyle kadını haksız buldu. Mahkeme, V.A.'nın eşinin kilosuyla alay etmesi, diyet ve spor programlarına zorlaması ve cinsel birliktelikten kaçınması gibi davranışları nedeniyle kadının kusurlu olduğuna karar verdi. Ayrıca, V.A.'nın eşinin borçlanmalarını bilerek veya bilmeyerek kabul ettiği ve bu durumu hoş gördüğü sonucuna varıldı.

MEB'den açıklama: Okullar yarın tatil mi? MEB'den açıklama: Okullar yarın tatil mi?

Yargıtay Kararı Onadı

Mahkeme kararının istinaf mahkemesi tarafından hukuka uygun bulunmasının ardından, Yargıtay 2. Hukuk Dairesi de Ankara 7. Aile Mahkemesinin kararını onayladı.