Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sabancı Öğretmenevi’nde düzenlenen bir etkinlikte eğitim editörleriyle bir araya gelerek bir dizi konuda açıklamalarda bulundu.

Açıklamalardan öne çıkanlar şunlardır:

Müfredat Değişikliği

 Bakan Tekin, müfredat değişikliğiyle ilgili çalışmaların tamamlandığını ancak genel müdürlükler ve Talim Terbiye Kurulu'nun inceleme sürecinin devam ettiğini belirtti. Çalışmalar tamamlandığında, şubat ayının sonuna doğru kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti. Bu değişikliğin sadeleştirmeye yönelik olduğunu ve öğretmenlerin etkilenmeyeceğini, norm kadro fazlalığının olmayacağını vurguladı.

Devamsızlık

 Devamsızlıkla ilgili alınan tedbirlerin olumlu sonuçlar verdiğini belirten Bakan Tekin, öğrenci devamsızlıklarında yüzde 35'e varan bir azalma olduğunu açıkladı. Ancak, devamsızlık konusunda herhangi bir af veya benzeri bir uygulamanın gündemlerinde olmadığını vurguladı.

Ortak Sınavlar

 Ortak sınavların değerlendirilmesinin önemli olduğunu söyleyen Bakan, bu sınavlar sayesinde okullar arasındaki farkları gözlemleyebileceklerini ifade etti. Sadece ölçme ve değerlendirme açısından değil, öğrencilerin kazanımlarını saptayıp takip edebilmek için de bu sınavlardan faydalanacaklarını belirtti.

Adalet Bakanı Tunç'tan üstü kapalı 'kayyum' mesajı Adalet Bakanı Tunç'tan üstü kapalı 'kayyum' mesajı

Tematik Liseler

 Bakan Tekin, spor, müzik gibi tematik liselerin açılmasına devam edeceklerini ve bölgesel ihtiyaçlara yönelik okullar açılmasını destekleyeceklerini söyledi. Örneğin, kış sporlarında uzmanlaşacak bir kış okulu açılabilir dedi.

Deprem Bölgesi

 Deprem bölgesindeki eğitim faaliyetlerine de değinen Bakan Tekin, bölgedeki okullarda yapılan çalışmaları paylaştı. Özellikle depremden önceki durumu ve sonrasında yapılan iyileştirmeleri anlattı. Deprem bölgesine atanan öğretmen sayısını, yapılan derslik tamiratlarını ve inşaat projelerini açıkladı.