Tekirdağ'dan Gaziantep'in İslahiye ilçesine görevlendirilen ve depremzedelere yardım malzemelerini dağıtan 4'üncü sınıf emniyet müdürü Yadigar Işık, görev bitiminde yardım malzemelerini resmi otobüse yükleyerek kendi evine götürdüğü iddiasıyla 12 yıl hapis istemiyle yargılanmaya başlandı. Mahkemede gönüllü olarak deprem bölgesine gittiğini belirten Işık, getirdiği malzemelerin kaybolmaması için evine götürdüğünü savundu.

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede Işık'ın evinde yapılan aramada, depremzedelere gönderilen yardım malzemelerinin ele geçirildiği bildirildi. Gözaltına alınan Işık, Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından Işık, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, ancak savcılığın itirazı üzerine Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklama kararı çıkarıldı ve Işık 6 Mart 2023 tarihinde çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Tekirdağ 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada Işık'a, 'Görevi nedeniyle zilyetliği kendisine devredilmiş olan veya koruma ve gözetimiyle yükümlü olduğu malı zimmetine geçirdiği' suçlaması yöneltilerek 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istendi.

Ortaokul öğrencisinden ekmeğin küflenmesini geciktiren buluş Ortaokul öğrencisinden ekmeğin küflenmesini geciktiren buluş

Duruşmada söz alan Yadigar Işık, deprem bölgesine gönüllü olarak gittiğini ve getirdiği malzemelerin kaybolmaması için evine götürdüğünü savundu. Aynı zamanda görev yaptığı süre içerisinde diğer emniyet mensuplarının ihtiyaçlarıyla ilgilendiğini ve malzeme taşımasında farklı kurumların araçlarını kullandıklarını ifade etti. Suçlamaları kabul etmediğini belirterek Gaziantep'in İslahiye ilçesinde korumakla görevli olduğu banka ve kuyumcuların olduğunu, eğer hırsızlık yapacak olsaydı bu yerlerden malzeme çalacağını dile getirdi ve tahliyesini talep etti.

Tanık ifadelerine göre ise diğer polis memurları, Işık'ın yardım malzemelerini evine götürmesini istediğini belirtti ve bu taleplerinin "Millet TIR TIR götürüyor, bir iki şey götürsek ne olur?" şeklinde olduğu iddia edildi.

Mahkeme heyeti, Işık'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi ve duruşmayı 28 Eylül 2023 tarihine erteledi.