Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir törende yaptığı açıklamalarda, ülkenin çeşitli konularına ve siyasi gelişmelere değindi. Erdoğan, öncelikle 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin anma günü olduğunu vurgulayarak, şehitleri ve kahramanları anarak sözlerine başladı. Erdoğan, konuşmasında siyasi rakiplerine de sert eleştirilerde bulundu. Onları "kaybettirmek için paçamıza yapışanlar" olarak niteleyerek, siyasi rekabetin sertleştiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Bugün 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi anma günü. Buraya Çanakkale'deki törenden geldik. Sözlerime Çanakkale şehitleri başta olmak üzere, hayatlarını feda eden tüm kahramanlarımızı yad ederek başlıyorum.

Malumunuz Ankara'nın Çankaya tarafında yapıldığı tarihten itibaren şehrin sembollerinden olan bir Ata Kulesi vardı. Temelinin üzerinden 20 yıl süre geçmiş olan açılışını yaptığımız kulenin serencamı da ayrı bir hikayedir. Bu kule Keçiörenlilerin sahip çıkmasıyla ayakta kalmış ve bu eser Ankara'ya kazandırılmıştır.

Atatürk Cumhuriyet Kulesi Ankara'nın en büyük kulesi sıfatıyla Kule, 197 metreden Ankara'mızı selamlayacak. Bünyesindeki kütüphanesi, spor salonu, nikah salonu, kafeterya birimleriyle hizmet verecektir.

Kulenin en üst kısmında yer alan Selçuklu yıldızı buraya vurulmuş bir Ankara mührüdür. Bundan sonra herkes herhalde nikahını Keçiören'de kıymaya gelir.

Turgut Altınok kardeşimize edilen hayır duaları da sürüp gidecektir. Turgut Altınok, Başkentin en sorunlu ilçelerinden birini en gözde yer haline getirmişti. Kendisi inşallah bu çalışkanlığını 31 Mart'tan sonra Ankara'nın tamamı için kullanacak.

Cildinizdeki leke ve sivilcelerin asıl nedeni bu olabilir! Cildinizdeki leke ve sivilcelerin asıl nedeni bu olabilir!

"ANKARA FETRET DEVRİNDEN KURTULACAK"
Son 5 yılda CHP yönetimiyle adeta bir fetret devri yaşandı.

Havalimanından şehir merkezine kadar ne yapıldıysa biz yaptık. Yaptığı hiçbir şeyle övünen siyasetçiler belediye başkanları, adayları türedi Ankara'mızda...

Verdiği sözlerin arkasında durmayan siyasetçiler arzı endam etti.

Yaptıkları bir şey yok. Muhalefet, önümüzdeki dönem için iş yapmaya niyetlenmediğini açıkça beyan ettiğine göre bunlardan bir beklenti de söz konusu olamaz. Utançtan yüzleri kızarması gerekirken, durumu iftihar meselesi gibi anlatanlara hesabı siz soracaksınız.

Ankara başta olmak üzere ülkemizin en büyük şehirlerine tebelleş olan bu kirli zihniyeti siyasetten kovmalıyız.

CHP'DE PARA SAYMA GÖRÜNTÜLERİ
Destleri gördünüz değil mi? Dolarları gördünüz değil mi? Hayırdır ya bu ne iş? Bu dönem başka bir dönemde başka partinin başına gelse yer gök yıkılırdı. Bir dönem ağızlarını her açtıklarında ben hesap uzmanıyım diyordu. Şimdi hesap uzmanı nerede? Ankara'da bürosunda. 

31 Mart'ta Ankara'da da İzmir'de de bunları emekli edelim.

Bunların derdi ne şeffaflık ne dürüstlük ne de ülkemizin menfaatlerini savunmaktır. Bunların tek derdi sahte düzenlerini korumaktır. 

Bunlar 6'lı masada ne diyorlardı? Bunlardan hiçbirisi meclise girebildi mi? Bunların siyaset bilinci de bu kadar. Sandık sonuçları açıklanınca rezil olmuşlardı. Bilerek söyledikleri bu yalanlardan dolayı ne milletten özür dilediler ne de pişman oldular. 

"TÜM SUÇU ESKİ GENEL BAŞKANLARINA YIKTILAR"
Tüm günahı eski genel başkanlarına yıktılar hiç sorumlulukları yokmuş gibi pişkince yollarına devam ettiler.

Yine ortaya döküldüler. Başımıza bir de sadece bize kaybettirmek için paçamıza yapışanlar çıktı. Sizin bizim paçamızda ne işiniz var? Biz kaybedince kazanacak olanlar kimler? Tek parti faşizmi ve onun yandaşı DEM. 

Türkiye  Yüzyılının inşası yolunda kararlılıkla devam ediyoruz. Ülkemize ve milletimize destek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 

"YENİDEN ANKARA, YEPYENİ ANKARA"
Kentsel dönüşümlerle beraber Yeniden Ankara, Yepyeni bir Ankara diyoruz ve yola koyuluyoruz. 

31 Mart seçimlerini bu uzun yolculuğun yeni bir durağı olarak görüyoruz.

Gençlerimize hayallerini gerçekleştirebilmeleri için altyapıyı sağladık. Küresel krizlerin tetiklediği hayat pahalılığı ve asrın felaketinin getirdiği 104 milyar dolarlık yük, bizi hedeflerimizden uzaklaştırmadı.

"EKONOMİ PROGRAMIMIZ İŞLİYOR"
Her bir vatandaşımızın hakkı olan güvenli huzurlu rahat hayat seviyesine kavuşturmak boynumuzun borcudur. Bu arada birileri yine sinsi oyunlar peşinde koşuyor. Ekonomi planımız üzerinden felaket tellallığı yapanlar kısa süreli vurgun amaçlıyor. Ülkemizi, geçtiğimiz 21 yılda üç kattan fazla nasıl büyüttüysek önümüzdeki dönemde iki kat daha büyütmekte kararlıyız. En büyük sorunumuz olan enflasyonun, yılın ikinci yarısından itibaren geçeceği hızlı düşüşü beraberce izleyeceğiz.