Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Necip Fazıl Kısakürek adına düzenlenen "40 Yıl 40 Eser" etkinliğinde yaptığı konuşmada, CHP'yi sandıktan çıkaramayacaklarını belirtti. Erdoğan, 14 Mayıs 1950 seçimlerinin milletin CHP'yi geride bıraktığı bir dönüm noktası olduğunu ve 73 yıl sonra 14 Mayıs'ta milletin CHP zihniyetini bir kez daha istemediğini gösterdiğini ifade etti. Ayrıca 28 Mayıs'ta da milletin CHP ideolojisini sandığa gömmesinin önemli bir adım olduğunu söyledi.

Erdoğan konuşmasında, CHP Genel Başkanı'nın iftiralarının, söylediği yalanların ve kırsal kesimdeki insanlara yönelik hadsiz ifadelerin kendisine fayda sağlamayacağını vurguladı. Ayrıca, CHP'nin seçimleri kaybetmesinin kabahatinin kendisinde olduğunu araması gerektiğini ve hala seçmeni suçlamasıyla siyasi tükenmişliğin örneğini sergilediğini belirtti. Erdoğan, CHP'nin siyaset tarzını değiştirmesi ve milletin sesine kulak vermesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca terör örgütleriyle iş birliği yapması halinde CHP'nin milletin oyuna sahip olamayacağını söyledi.

Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik

Erdoğan açık bir şekilde ifade ederek CHP'nin bu şekilde siyaset yaptığı sürece iktidar olamayacağını belirtti. CHP'nin Cumhuriyetle, Cumhuriyet değerleriyle ve halkla barışması gerektiğini vurguladı. Aksi takdirde, CHP'nin hamlelerinin göz boyama ve siyasi hokkabazlık olduğunu ifade etti. Erdoğan, CHP'nin milletle, inanç değerleriyle ve milli iradeyle barış ilan etmediği sürece yapılan her hamlenin boş olacağını sözlerine ekledi.