9 Ay sonra EYT kapsamında emeklilik iptal edildi! Maaşlar devlete geri ödenecek... 9 Ay sonra EYT kapsamında emeklilik iptal edildi! Maaşlar devlete geri ödenecek...

Hatay'da meydana gelen depremlerin ardından yapılan hasar tespit çalışmalarının tamamlandığı açıklandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Afet Koordinasyon Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, kentte inşa edilecek konut sayısının yaklaşık 197 bin 248 olduğunu belirtti. Yerlikaya, bunlardan 32 bin 715'inin ihalesinin yapıldığını ve yapım sürecinin devam ettiğini ifade etti.

Bakan Yerlikaya, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapılan çalışmaları incelemek üzere Hatay'a ziyaret gerçekleştirdi. Afet Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret eden Yerlikaya, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, AFAD Başkanı Yunus Sezer, Hatay Vali Vekili Oğuzhan Bingöl ve diğer yetkililerle birlikte Afet Koordinasyon Toplantısı'na katıldı.

Açıklamasında, hasar tespiti çalışmalarının tamamlandığını belirten Yerlikaya, toplam bağımsız bölüm sayısının 911 bin 603 olduğunu ve bu bölümlerden 361 bin 942'sinin orta hasarlı ve üzeri olduğunu ifade etti. Bu bağımsız bölümlerin 311 bin 785'inin konut, 47 bin 653'ünün ticarethane ve 2 bin 504'ünün diğer tür yapılardan oluştuğunu dile getirdi. Yıkık ve acil yıkılacak yapıların tamamının kaldırıldığını belirten Yerlikaya, ağır hasarlı binaların yıkım ihalesinin tamamlandığını ve yer tesliminin yapıldığını aktardı. Toplamda 58 bin 874 ağır hasarlı binanın yıkımının gerçekleştirileceği bilgisini paylaştı.

Hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Hatay'da inşa edilecek konut sayısının belirlenmesi ve ihale sürecinin başlaması, depremzedelere yeni yaşam alanları sağlanması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bakan Yerlikaya, deprem sonrası yapılan çalışmaları yerinde incelemek ve hizmetlerin devamını sağlamak amacıyla Hatay'a geldiklerini vurguladı.