Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş depremleri sonrasında dünyanın en başarılı iyileştirme operasyonlarından birinin yürütüldüğünü belirtti. "Bugün 30 bin 723 vatandaşımızı daha evlerine kavuşturuyoruz. Amacımız 442 bin hak sahibinin tamamını yuvalarına ve iş yerlerine kavuşturmak." diyen Erdoğan, deprem gerçeğiyle yüzleşmenin ve şehirlerin depreme dayanıklı hale getirilmesinin önemini vurguladı, özellikle İstanbul gibi yoğun nüfuslu bölgeler için acil tedbir alınması gerektiğini dile getirdi.

Erdoğan, elektronik ortamda gerçekleştirilen kura çekimi sırasında yaptığı konuşmada, dünyanın en başarılı iyileştirme operasyonunu gerçekleştirdiklerini ve 115 milyar liralık kaynakla 2 milyon kişiye ulaştıklarını ifade etti. Bugün yapılan kura çekimiyle 30 bin 723 kişinin evlerine kavuştuğunu belirten Erdoğan, bu sayının yıl sonuna kadar 200 bine ulaşmasını hedeflediklerini aktardı.

Deprem tehdidi altındaki şehirlere dikkat çeken Erdoğan, "Deprem maalesef bizi beklemiyor. Şehirlerimizi depreme dayanıklı hale getirmek için acele etmeliyiz." dedi ve İstanbul gibi yoğun nüfusa sahip bölgelerin depreme hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.

Devamsızlık affı yeni müfredatla 2024 geldi mi, 12. Sınıflara devamsızlık affı gelecek mi? Devamsızlık affı yeni müfredatla 2024 geldi mi, 12. Sınıflara devamsızlık affı gelecek mi?

Ayrıca, ekonomiye ilişkin de mesajlar veren Erdoğan, hayat pahalılığıyla mücadelenin önceliklerinin başında olduğunu belirtirken, seçim sonrası için felaket senaryoları yazılarak ekonomi programının sabotaj edilmeye çalışıldığını ifade etti.

Erdoğan'ın konuşmasında ayrıca, deprem sonrası yapılan çalışmaların önemine ve Türkiye'nin depremle mücadele stratejisine vurgu yapıldı. Depremin sebep olduğu yıkımların maliyetinin büyük olduğunu ve depreme dayanıklı binaların öneminin altını çizdi.