ABD Başkanı Joe Biden, Kongre'nin TikTok'a erişimi engelleme planı üzerine yasal adımları destekleyeceğini belirtirken, ABD Temsilciler Meclisi de TikTok'un ulusal güvenlikle ilgili endişeleri gerekçe göstererek ülke genelinde yasaklanmasını öngören yasa tasarısını kabul ederek Senato'ya iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi

Çin, ABD Temsilciler Meclisi'nin TikTok'un yasaklanmasını öngören yasa tasarısını kabul etmesine tepki gösterdi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vang Vınbin, TikTok vakasının ABD'nin kendi kurallarını ve düzenini koruma isteğini vurgulayarak ABD'nin ulusal güvenlik gerekçesiyle TikTok'u baskı altına almak için kanıtlar olmaksızın devlet gücünü kullandığını savundu.

TikTok CEO'su Shou Zi Chew, şirketin yasal haklarını kullanarak uygulamayı korumak için çaba göstereceklerini açıkladı. Chew, TikTok'un yasaklanmasının 300 bin Amerikalı işini riske atacağını iddia etti.

Milli İstihbarat Akademisi Öğretim Üyesi Dr. Kadir Temiz, ABD'nin TikTok'u siber güvenlik sorunu ve Amerikan siyasetine müdahale aracı olarak gördüğünü belirtti. TikTok yasağının, ABD-Çin ilişkilerinde ticari rekabeti, siyasi ve güvenlik konularını içeren karmaşık bir sürece sürükleyeceğini söyledi. Temiz, TikTok'un Amerika'da hem ekonomik hem de siyasi açıdan etkili bir sosyal medya platformu olduğunu kaydetti ve TikTok'un güçlenmesiyle Amerikan sosyal medya rakiplerine karşı ana hedef haline geldiğini vurguladı.