Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi , dün gerçekleşen 38. Olağan Kurultay'ında tarihi bir anı yaşadı. Genel başkanlık seçiminde, mevcut genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu, rakibi Özgür Özel'e karşı yenilerek koltuğundan ayrılmak zorunda kaldı. Bu olay, CHP'nin tarihinde bir genel başkanın koltuktayken rakibine karşı kaybettiği ilk kurultay oldu.

Kurultayın ilk turunda salt çoğunluk sağlanamadığı için oylama ikinci tura kaldı. İkinci turda oy kullanma işlemi yaklaşık iki saat sürdü ve sonuçlar açıklandığında Özgür Özel, 812 oy alarak CHP'nin yeni genel başkanı oldu. Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı.

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçimindeki yenilgiden sonra girdiği bu kurultayda partisinin güven oylamalarından birini kazanamadı. CHP tarihinde ilk kez bir genel başkan, kurultayda rakibine karşı kaybederek koltuğundan ayrılmış oldu.