Üniversite sınavında yeni dönem! LGS tarihi değişecek mi? Üniversite sınavında yeni dönem! LGS tarihi değişecek mi?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay hakkındaki ikinci ihlali kararına uyulmaması nedeniyle İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri hakkında disiplin soruşturması açılması ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi üyeleri hakkında görevden çekilmeye davet dilekçesini Hakim Savcılar Kurulu'na (HSK) ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi'ne sundu.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, HSK'ye verilen dilekçede, Anayasa'nın 153. maddesine atıfta bulunularak Anayasa Mahkemesi kararının bağlayıcılığı vurgulandı. Açıklamada, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi başkan ve üyelerinin Anayasa Mahkemesi kararını siyasi nedenlerle uygulamamak suretiyle kişi hürriyeti, güvenliği, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma ile bireysel başvuru haklarını ihlal ettiği iddia edildi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Can Atalay kararında imzası bulunan heyetin başkan ve üyeleri hakkında Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu'na sunulan dilekçede ise, heyetin Anayasa Mahkemesi kararını tanımadığı ve mahkemeyi suçlayıcı ifadelerde bulunduğu öne sürüldü. Dilekçede, heyet üyelerinin Anayasa'nın 153. maddesiyle bağlı oldukları, Anayasa Mahkemesi kararını uygulamak zorunda oldukları belirtilerek, heyet üyelerinin işlediği fiilin suç ve hukuki had aşımı olduğu iddia edildi.