Bakan Işıkhan, iş gücünü yeşil ve dijital dönüşüme hazırlamak amacıyla önemli adımlar atacaklarını ifade etti.

Diyarbakır'da cezaevinde çok sayıda mahkum ve personel zehirlendi Diyarbakır'da cezaevinde çok sayıda mahkum ve personel zehirlendi

Özellikle nitelikli ara personel ihtiyacını karşılamak için işbaşı eğitim ve staj programlarına ağırlık vereceklerini belirten Bakan Işıkhan, bu süreçte okul-sektör iş birliklerini güçlendirerek iş gücünü geleceğin taleplerine uygun hale getirmeyi hedefliyor. Ayrıca, kadın ve gençlerin iş gücüne katılımını teşvik edecek politikalar geliştirmeyi önemli bir strateji olarak öne çıkardı.

Mesleki teknik eğitim mezunlarını iş gücü piyasasına kazandırmayı amaçlayan aktif iş gücü politikalarını destekleyeceklerini söyleyen Işıkhan, stratejik alanlarda, özellikle savunma sanayisi, yapay zeka, siber güvenlik, temiz enerji ve uzay teknolojileri gibi sektörlere odaklanarak nitelikli iş gücü yetiştireceklerini ifade etti.

Bakan, hedeflerinin 2028 yılına kadar 5 milyon ilave istihdam sağlamak ve işsizlik oranını yüzde 7,5'e çekmek olduğunu belirtirken, Ortak Paylaşım Forumu'nun sosyal diyalog mekanizmasını güçlendiren ve tüm paydaşları bir araya getiren önemli bir platform olduğunu vurguladı. Bu çerçevede, çalışan, işveren, yatırımcı, üretici, sivil toplum ve kamu kurumları arasında daha etkin bir iş birliği sağlanarak ulusal ve küresel hedeflere ulaşmanın önemine değindi.