Her Öğrenciye 5.000 TL Ulaşım Desteği Devletten! Öğrenci Ulaşım Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır? Her Öğrenciye 5.000 TL Ulaşım Desteği Devletten! Öğrenci Ulaşım Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

İstanbul Büyükçekmece'de yürütülen "rüşvet" soruşturması kapsamında Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı ve Gül İnşaatın sahibi dahil 8 şüpheli hakkında tutuklama kararı verildi.

İstanbul Büyükçekmece'de başlatılan soruşturma kapsamında, "rüşvet" suçlamalarıyla ilgili gözaltına alınan 22 şüpheliden Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı N.S., İmar ve Şehircilik Müdürü A.Ç. ve Gül İnşaatın sahibi Müteahhit A.G. dahil 8 kişi hakkında tutuklama kararı çıktı.

Soruşturma, Nisan 2024'te başlaması planlanan 8 milyar lira değerindeki 140 villanın inşasında usulsüzlük yapıldığına dair yapılan çalışmalar sonucunda başlatılmıştı. İnşaat firmasının fore kazıkların çakılmadığı, zorunlu sismik kontrollerin yapılmadığı ve sahte raporların düzenlendiği belirlendi. Belediye görevlilerinin ise rüşvet alarak usulsüz ruhsatlar verdiği tespit edildi.

Soruşturmayı yürüten ekipler, üniversite öğretim görevlilerinden oluşan bir bilirkişi heyetinin hazırladığı raporlarla birlikte sahte belgelerin ortaya çıkarılmasını sağladı. Heyet, iki ayrı keşif raporu ve belediye ruhsatlarının sahteliğine dair bilirkişi raporu sundu. Bu doğrultuda 8 şüpheli hakkında tutuklama kararı verildi. Soruşturma ise detaylı bir şekilde devam ediyor.