Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde Cuma namazı sırasında yaşanan olayın detayları açıklanarak, muhalif basında çarpıtıldığı ortaya çıktı. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Burak Akeller'in, imamın Cuma hutbesinde şehitleri anlatan bölümü atlaması üzerine yaptığı uyarı, basında çeşitli manipülasyonlarla yansıtıldı.

Cuma namazını kıldığı Bahçelievler Camii'nde hutbede şehitlerle ilgili kısmı atlayan imam M.K.'yi uyararak, "Hocam hutbeyi tam oku" diyen Kaymakam Akeller, namaz sonrasında imamla görüşerek neden tam okumadığını sormuş. İmamın, "Bize de baskı oluyor" şeklindeki cevabı üzerine sinirlenen Kaymakam, imama tepkisini dile getirmiş. Ancak imamın yaşananları sendika aracılığıyla çarpıtarak basına yansıttığı ve "Hutbeyi beğenmeyen kaymakam imamı darp etti" şeklinde haberlerin yapıldığı ortaya çıktı.

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın'ın Kaymakamı Akeller'i hedef gösteren ve İçişleri Bakanı Ali Yerikaya'yı göreve çağıran paylaşımına büyük tepki yağdı.

Yalçın paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

''Bu nasıl bir çiğliktir. Bu nasıl bir hamlıktır. Böyle mülki amir mi olur Allah aşkına! Kaymakamın, masumlaştırmak için yaptığı hiç bir gayretin bu çirkinliği örtmeyeceğini, hasıraltı edilmeyeceğini düşünüyor, İçişleri Bakanlığının gereğini yapacağına inanıyorum.'' 

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın'a yönelik sosyal medya üzerinden gelen eleştirilere karşı, bazı partilerden destek paylaşımları yapıldı. DEM PARTİ ve  HÜDAPAR , Ali Yalçın'a destek mesajlarını sosyal medya hesaplarından paylaştılar. 

İŞTE O PAYLAŞIMLAR...

HÜDA PAR Genel Sekreteri | Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir

DEM Parti Sosyal medya paylaşımı

Citi'den Türk lirası için flaş açıklama: Dolar karşısında uzun vadede TL'yi tercih edin Citi'den Türk lirası için flaş açıklama: Dolar karşısında uzun vadede TL'yi tercih edin

Sonuç olarak; Memursen Genel Başkanı Ali Yalçın, Hüdapar ve Dem parti aynı safta yan alarak imamın arkasında durmuş oldular.