'Satmama' kararı verilmişti! O sigara grubundan açıklama geldi 'Satmama' kararı verilmişti! O sigara grubundan açıklama geldi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) başkanlığı görevinden sene başında istifa eden Hafize Gaye Erkan'a yönelik dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. İddialara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Erkan'a yeni bir görev vereceği vaadinde bulunduğu konuşuluyor.

Erkan'ın uzun süredir kamuoyunda görünmemesi ve Türkiye'de olduğunun belirtilmesi, ABD'ye dönmemesinin nedeniyle ilgili spekülasyonlara neden oldu. Bu konuda Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan'ın bir yazısında ortaya attığı iddia dikkat çekti.

Pehlivan'ın yazısına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın veda buluşmasında Hafize Gaye Erkan'a "seçim sonrasını bekle" dediği ve yerel seçimlerin ardından Erkan'a yeni bir görev vereceği vaadinde bulunduğu iddia edildi.

Hafize Gaye Erkan'ın Türkiye'de kalmak için tercih ettiği otelde bir süre yaşadığı, ancak son zamanlarda oradan ayrıldığı da iddialar arasında yer alıyor. Bu gelişmelerin ardından, Erkan'ın bir süre sonra yeni bir göreve atanabileceği konuşuluyor.