Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"

Kripto para birimi Bitcoin, ABD'de ilk Bitcoin spot ETF'sinin onaylanacağı spekülasyonlarına yanıt olarak yüzde 12'den fazla değer kazanarak son 1,5 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Coinmarketcap verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının toplam değeri son 24 saat içinde yaklaşık yüzde 8,8 artarak 1,27 trilyon doları aştı.

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Bitcoin spot ETF'sini onaylayacağına dair spekülasyonlarla birlikte yüzde 12,4 oranında yükselerek 34,432 dolara ulaştı. Bitcoin, art arda 6 gündür değer kazanarak son 1,5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Son 7 günde Bitcoin'in değeri yüzde 23'e yaklaşırken, piyasa değeri de 672 milyar doların üzerine çıktı. Kasım 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesine 68,990 dolardan ulaşan Bitcoin, o tarihten bu yana yaklaşık yüzde 50 değer kaybetti.

Ayrıca, kripto ile ilgili şirketlerin hisselerinin keskin bir şekilde yükseldiği gözlemleniyor. ABD'de ilk Bitcoin spot ETF'sinin piyasaya sürülmesine dair spekülasyonlar devam ediyor. Özellikle, SEC'in Grayscale Investments'ın ETF başvurusunun reddedilmesine yönelik haberler sonrası bu beklenti artış gösterdi.

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi Blackrock ile VanEck, WisdomTree, Fidelity, Bitwise ve Invesco gibi önemli şirketler, Bitcoin spot ETF'si için SEC'e başvuruda bulundular. Analistler, spot ETF'nin kullanıma sunulmasının, Bitcoin'in daha fazla kabul görmesi ve dağıtılmasında önemli bir adım olduğunu vurguluyorlar.

Ayrıca, son jeopolitik gerilimlerin, hem fiziksel altına hem de dijital altın olarak görülen Bitcoin dahil kıt varlıklara olan talebi artırdığını belirtiyorlar. Ethereum da piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alıyor ve son 24 saatte yüzde 7,54'ten fazla değer kazanarak 1820 dolar seviyesine çıktı.