Son zamanlarda ev sahibi olma hayali kuranlar için müjdeli haber geldi. İlk evini almak isteyenlere yönelik olarak başlatılan çalışma kapsamında, yeni konut kredisi için belirlenen vade ve faiz oranı nihayet açıklandı. Peki, yeni konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar olacak?

Orta vadeli program kapsamında sunulan bu düşük faizli konut kredisi fırsatı, ev sahibi olmayı düşleyenler için umut ışığı olacak gibi görünüyor. İlk kez konut sahibi olacaklar için sunulan 15 yıl vadeli kredi seçeneği ve yüzde 1.20'lik faiz oranı, dikkat çekiyor. Örnek olarak, 2 buçuk milyon TL değerindeki bir ev için aylık taksit tutarının yaklaşık 34 bin TL civarında olması bekleniyor.

Resmi Yazı Geldi: Rehber Öğretmenlere Ek Ders Kapısı Açıldı Resmi Yazı Geldi: Rehber Öğretmenlere Ek Ders Kapısı Açıldı

Bu konut kampanyasından yararlanmak isteyenler için bazı şartlar bulunuyor. Ev alınacak şehirde son bir yıl içinde konut satılmamış olması ve hisseli bir konuta sahipseniz, hisse oranının yüzde 50'nin altında olması gerekiyor.

Ayrıca, bankaların kredi verme oranları da yeniden düzenleniyor. Özellikle 5 milyon TL'ye kadar ekspertiz raporu bulunan konutlar için kredi miktarı yüzde 80'in üzerine çıkartılabilir. Gayrimenkul uzmanı Ömer Sabri Yoldaş, konu hakkında yaptığı açıklamada, "Fiyatların daha da oturacağı bir döneme giriyoruz. Ancak bu düşük faizli kredi fırsatı geçici bir süre için sunuluyor, bu nedenle bu fırsatı kaçırmamak önemlidir," dedi.