Bireysel Emeklilik Sistemi'nde kısmi ödeme dönemi başlıyor ve bu döneme ilişkin yenilikler ise katılımcılar artık sözleşmelerini sonlandırmadan önce konut alımı, evlenme, doğal afet ve eğitim gibi özel durumlarda birikimlerinin yüzde 50'sine kadarını kullanabilecekler.

İşte bu konuda önemli bilgiler ise şu şekilde açıklandı;

Kısmi Ödeme Koşulları: BES katılımcıları, sözleşmelerini sonlandırmadan önce konut alımı, evlenme, doğal afet ve eğitim gibi özel durumlarda birikimlerinin yüzde 50'sine kadarını kullanabilecekler.

Kısmi Ödeme Tutarı: Kısmi ödeme başvurusu sonrasında gerçekleşecek ve devlet katkısının oranı talep durumuna göre değişecek.

Doğal afet durumlarında kısmi ödeme için süre şartı aranmayacak ve bu durumda devlet katkısı kısmi ödeme tutarının yüzde 25'i oranında verilecek.

D vitamininin kanserle mücadelede yeni bir faydası bulundu D vitamininin kanserle mücadelede yeni bir faydası bulundu

Eğitim durumunda yapılan kısmi ödemelerde sözleşme sonlandırma süresi 4 yıl olacak. Öğrenciler, 4 yıl boyunca kendi hesaplarından kısmi ödeme alarak eğitim masraflarında kullanabilecekler.

 Kısmi ödemeden aylık veya yıllık ödemeli gelir sigortası ürünü olarak faydalanılabilecektir.

Her 5 yılda bir kısmi ödeme imkanından yararlanılanabilecekler.

Sözleşme Sonlandırma: Kısmi ödeme başvurusu yapanlar, sözleşmelerini başvurudan sonraki 3 yıl boyunca sonlandıramayacaklar.