Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"

Avrupa Birliği (AB), iklim krizi ile mücadele kapsamında 2035 yılına kadar benzinli ve dizel araçların satışını yasaklama planı yapmıştı. Ancak Avrupa Halk Partisi (EPP), içten yanmalı motorların satışının yasaklanmasını ertelemek istiyor. Elektrikli araçlara yönelik teşviklerin azalması, şarj altyapısındaki eksiklikler ve üretim maliyetlerindeki artış nedeniyle elektrikli araç siparişlerinde yavaşlama yaşanmaktadır.

Alman otomobil üreticisi Porsche'nin CFO'su Lutz Meschke, Avrupa'nın 2035 yılında içten yanmalı motorları yasaklama kararının ertelenebileceğini ifade etti. Bu erteleme talebinin arkasında ise içten yanmalı motorlara sahip araç üreticilerinin karşılaştığı zorluklar ve pazarın hızla değişen dinamikleri bulunmaktadır.

Avrupa Halk Partisi, Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde içten yanmalı motorların satışını yasaklama kararını reddederek, içten yanmalı motorların satışının yasaklanmasının ertelenmesini talep etti. Parti yönetimi, içten yanmalı motorları yasaklama politikasını reddettiklerini ve mümkün olan en kısa sürede revize edeceklerini açıkladı.