Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Şehir Hastanesi ve Ulaştırma Projeleri açılış töreninde yaptığı konuşmada, önümüzdeki ay kamuya 15 bini hemşire olmak üzere toplam 35 bin sağlık personeli alınacağını açıkladı. Erdoğan, Türkiye'nin sağlık alanındaki insan kaynağını güçlendirdiklerini ve evde sağlık hizmeti vererek vatandaşlara hizmeti daha da artırdıklarını belirtti.

Konuşmasında Türkiye'nin sınırlarının güvenliğini artırarak terörle mücadelede elde edilen başarıları vurgulayan Erdoğan, asker, polis ve jandarma ile Türkiye'yi dünyanın en sorunlu bölgesinin en güvenli bölgesi haline getirdiklerini ifade etti. Adalet sistemindeki iyileştirmelerle yargılama sürelerini kısalttıklarını ve adaletin hızla tesisine zemin hazırladıklarını söyledi.

Emeklinin Kurban Bayramı İkramiyesine Zam Olacak mı? Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Yatacak? Emeklinin Kurban Bayramı İkramiyesine Zam Olacak mı? Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Yatacak?

Ulaştırma projeleri, tüneller, köprüler, otoyollar, tren hatları ve havalimanları gibi altyapı çalışmalarının Türkiye'nin kalkınmasında temel bir rol oynadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren hattının etap etap hizmete alınacağını ve ulaşım alanındaki çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Sosyal destek sistemleri ile kimsesiz çocuklardan yaşlılara, engellilerden dul kadınlara kadar tüm dezavantajlı kesimlere destek verdiklerini ve dünya örnek aldığı bir seviyeye ulaştıklarını vurgulayan Erdoğan, 4 milyon haneye ve 6.5 milyon çocuğa ulaşan sosyal destek sistemlerinin Türkiye'nin kalkınmasına büyük katkı sağladığını belirtti.