Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yazılı bir açıklama yaparak, Bakanlık tarafından sosyal yardımların nasıl ele alındığına dair değerlendirmelerde bulundu.

Göktaş, sosyal yardım programlarının uygulanmasında iki temel unsur olduğunu belirtti ve özellikle 3294 ve 2022 sayılı kanunlar kapsamında sosyal yardım almak için ihtiyaç sahibi olmanın önemli olduğunu, ancak yeterli olmadığını vurguladı.

Sosyal yardımlardan kimlerin faydalanabileceğini açıklayan Bakan Göktaş, vatandaşların ihtiyaç durumunun yanı sıra çocuk veya engelli bireyleri bulunması, 65 yaş üstü olma, eşlerinin vefat etmiş olması, muhtaç asker yakını olma veya kronik bir hastalığın bulunması gibi ek dezavantajlılık durumlarının gerektiğini belirtti.

Göktaş, sosyal yardımların kapsayıcılığını artırmak için çalışmalar yaptıklarını ve sadece gelir kriteri üzerinden sosyal yardıma erişemeyenleri de içeren Türkiye Aile Destek Programı'nı hayata geçirdiklerini vurguladı. 2002 yılında 4 farklı sosyal yardım programının olduğunu ancak bu rakamı 50'nin üzerine çıkardıklarını ifade etti.

Bakan, sosyal yardım alanların çoğunun çalışamayacak durumda olan çocuklar, engelliler ve yaşlılar gibi kişiler olduğunu belirtti. Halihazırda, düzenli olarak sosyal yardımları ihtiyaç sahibi hanelere ulaştırırken, afetlerde mağdur olan vatandaşlara da durumlarına bakılmaksızın destek verdiklerini açıkladı. Bu kapsamda, tek seferlik yardımlar da dahil olmak üzere, farklı sosyal yardım kalemlerinden 4,9 milyon hanenin faydalandığını belirtti. Bu rakamlar arasında afet dönemlerinde tek seferlik yardımdan yararlanan ailelerin de olduğunu ekledi.