Altın fiyatlarındaki artışın etkisiyle vatandaşların altına olan talebi artmış durumda. Bu artan talep nedeniyle bazı kuyumcular altın bulmakta zorlanırken, Darphane çift vardiyaya geçerek üretimi artırmış durumda.

23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi 23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi

Darphane Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hekim, altın fiyatlarındaki artışın küresel faktörlerden etkilendiğini belirtti. Özellikle Rusya-Ukrayna krizi ve İsrail-Filistin çatışmalarının yanı sıra ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimine gitme beklentileri gibi faktörlerin altın fiyatlarını etkilediğini ifade etti.

Artan altın talebiyle ilgili olarak Mehmet Hekim, Darphane'nin üretim kapasitesini artırdığını ve şu anda iki vardiya çalıştıklarını söyledi. Hafta sonu da üretim yaparak talepleri karşıladıklarını belirten Hekim, yaşanan talep artışının normal olduğunu ve 3-5 günlük gecikmeler yaşanabileceğini ifade etti.

Hekim ayrıca, Cumhuriyet altınlarına olan talebin artmasıyla üretimi daha da artırdıklarını ve geçmişte pandemi döneminde olduğu gibi şimdi de üretimi rahatlıkla karşılayabilecek kapasitede olduklarını belirtti. Darphane'nin randevu sistemiyle çalıştığını ve bu sayede vatandaşların uzun kuyruklar oluşturmadan altınlarını temin edebildiğini söyledi.

Günlük altın üretiminin arttığını ve şu anda iki vardiyada 600 kilogram üretim yapıldığını belirten Hekim, Ramazan ayında taleplerde bir düşüş yaşandığını ancak yeni bir altın üretim fabrikası kurulduğunu ve bu sayede taleplerin daha iyi karşılanabileceğini ifade etti.