AK Parti, bugün belediye meclis üyelikleri için adaylarını belirlemek üzere harekete geçiyor. Genel başkan yardımcıları başkanlığında oluşturulan inceleme komisyonları, bugünden itibaren illere giderek, teşkilatlar tarafından belirlenen aday listelerini değerlendirecek. Bu süreç, Cumhur İttifakı'nda yer alan MHP ve Büyük Birlik Partisi ile yapılan görüşmelerin ardından başlıyor.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz

AK Parti ve MHP arasında 2019 seçimlerinde olduğu gibi fermuar sistemi uygulanması bekleniyor. Adayların belirlenmesi için il bazında bir çalışma yürütülüyor. Bu çerçevede, öncelikle ilçe ve il başkanlarından oluşturulan komisyonlar, partinin kriterleri doğrultusunda aday başvurularını değerlendiriyor.

Aday seçiminde çeşitliliğe ve uzmanlığa önem veriliyor. Hukukçu, mühendis, mimar, şehir plancısı, muhasebeci, mali müşavir gibi alanlardan adaylar arasında yer almasına özen gösteriliyor. Deprem riski bulunan bölgelerde ise inşaat, çevre ve jeoloji mühendislerinin aday olarak değerlendirilmesi planlanıyor. Ayrıca, kadınlar ve gençlerin meclis üyeliği için özel bir önem taşıdığına dikkat çekiliyor.

Genel başkan yardımcıları başkanlığında oluşturulan inceleme komisyonları, 17 Şubat Cumartesi gününe kadar çalışmalarını tamamlayarak aday listelerini değerlendirecek. Bu süreçte aday belirleme süreci titizlikle yürütülerek, partinin hedeflerine uygun niteliklere sahip adayların seçilmesi hedefleniyor.