Brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki değişikliklerle birlikte, vatandaşlar Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip ediyor. Son gelişmelere göre, akaryakıt fiyatlarına yeni bir zam yapılması bekleniyor.

Benzine bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1,79 lira zam yapılacağı öngörülüyor. Öte yandan, motorin fiyatlarına daha önce yapılan zamla birlikte litre fiyatı 45 lirayı aşarak rekor seviyeye ulaşmıştı.

Diyarbakır'da cezaevinde çok sayıda mahkum ve personel zehirlendi Diyarbakır'da cezaevinde çok sayıda mahkum ve personel zehirlendi

Son zamdan sonra, motorin litre fiyatı İstanbul'da ortalama 44,35 lira, Ankara'da 45,13 lira ve İzmir'de 45,35 lira olarak belirlendi. Benzinin litre fiyatı ise İstanbul'da ortalama 39,42 lira olarak açıklandı.

Akaryakıt fiyatlarının belirlenmesi, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatının hesaplanmasıyla gerçekleşiyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takibiyle belirleniyor.