AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Gazze'deki olaylar ve diğer önemli konular hakkında açıklamalarda bulundu. Çelik, Gazze'deki olayların giderek ağırlaştığını ve insani durumun kötüleştiğini söyleyerek, "Bu çerçevede milletimizden gelen talepler, büyük bir vicdani ve insani duruş olarak bunu hep beraber gösterilmesi için cumartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızın katılacağı büyük bir miting İstanbul'da icra edilecek. Ve bu miting vesilesi ile milletimiz vicdani, insani duruşunun mazlumlardan yana olduğunu, Gazze'deki insanlık dışı ablukanın kabul edilemez olduğunu bütün dünyaya göstermiş olacak." dedi.

Gazze'deki insani durumun giderek ağırlaştığını ve hastanelerin altyapısının yok edildiğini ifade eden Çelik, "İnsanlığın gözü önünde sivil toplum örgütlerinin neredeyse soykırım dediği birtakım eylemler gerçekleşiyor. Ve bunun bütün insanlığın gözü önünde gerçekleşirken maalesef bunun önlenmesi için değil tam tersine daha da derinleşmesi için atılan adımlara şahitlik ediyoruz. Ölen Filistinlilerin sayısı 5 bini geçti. Bunların yarısı çocuk ve kadın. Masum insanlar günlerdir bombalanarak hayatlarını kaybediyorlar." ifadelerine yer verdi.

Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde

Çelik, İsrail'in kendini savunma hakkının çocukları öldürme hakkı olmadığını vurgulayarak, Batılı ülkelerin İsrail'i ziyaret ederek bu tutumu desteklemesini eleştirdi. Ayrıca, Gazze'deki olayların siyasi bir çözüm gerektiğini ve işgalin devam ettiği sürece gerilimlerin sona ermeyeceğini belirtti.

Ayrıca, Çelik, ABD Dışişleri Bakanı'nın bölge turu sırasında Türkiye'yi ziyaret etmemesini "diplomatik zafiyet" olarak değerlendirdi ve İsveç'in NATO'ya üyelik protokolünün Meclis'e gönderilmesi konusunda ilerlemeler olduğunu söyledi.