Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eyüpsultan'daki ölümcül kaza sonrası ABD'ye kaçan Eylem Tok ve oğlu T.C. ile ilgili bilgi verdi. Tunç, vefat edenlerin ailelerinin tazminat davası açmaları halinde tedbir alınabileceğini belirtti. "Cezai soruşturma kapsamında tutuklama kararı yargı makamlarınca verildi. Eylem Tok'un asistanı, kaçmalarına yardım ettiği için tutuklandı. Ayrıca, yaralılardan birinin telefonunu alarak delilleri yok etmeye çalıştı, bu nedenle adli kontrol kararı alındı. Baba hakkında da adli kontrol kararı verildi." dedi.

Bakan Tunç'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar arasında şunlar var: "Dosyada şu anda iadeyle ilgili bir eksiklik yok", "Geçici tutuklama kararımızı uygulayın ve bize teslim edin. Yargılama yapacağız." Tunç, "Ülkemizin kanununda vatandaş iade edilmez kuralı var ama kesin bir kural değil. Annenin suçu bakımından alt soy, üst soy suçluyu kayırma suçundan cezasızlık durumu var. Sadece suçluyu kayırmak olarak değil, delillerin yok edilmesi, yaralıları terk etmek gibi birçok suç olabilir." diye ekledi.

Adalet Bakanı Tunç'tan üstü kapalı 'kayyum' mesajı Adalet Bakanı Tunç'tan üstü kapalı 'kayyum' mesajı

"Tutuklama yapmadan önce ifadesini almalıyız. Kaçak statüsündeki bir kişinin ifadesini almanız gerekir" dedi. "ABD makamları yargılayabilir. Yani 'Sen yabancı bir ülkede bir yabancıya karşı suç işledin, benim vatandaşımsın, dolayısıyla seni benim kanunuma göre yargılayacağım' diyebilir." dedi.