Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 9. Yargı Paketi'nin çalışmalarının sürdüğünü ve taslaklarını seçim sonrası Meclis'e sunacaklarını açıkladı. Ankara Hakimevi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Tunç, basının demokrasinin ve hukuk devletinin güçlenmesinde önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa

Tunç, adaletin hukuk devletinde tecelli etmesi için tarafsız ve bağımsız bir yargının gerekliliğine işaret ederek, son yıllarda yargı reformlarına büyük önem verdiklerini belirtti. Bu çerçevede, son Yargı Reformu Stratejisi kapsamında 8 yargı paketinin yasalaştığını hatırlattı.

Yargı Paketi'nde önemli düzenlemeler yapıldığını ifade eden Tunç, 9. Yargı Paketi'nde ise özellikle Ceza Muhakemesi Kanunu'yla ilgili cezasızlık algısını gidermeye yönelik düzenlemelerin olduğunu açıkladı.


Bakan Tunç, yapılan Anayasa değişikliklerinin darbeci ve vesayetçi ruhu tam anlamıyla kaldırmadığını dile getirdi. Bu nedenle, Anayasa'da daha kapsamlı reform niteliğinde değişikliklere ihtiyaç olduğunu belirtti. Tunç, yeni bir anayasa yapılması gerektiğine dair genel bir konsensüs olduğunu ifade ederek, bunun Türkiye'nin yüzyılında gerçekleşmesini umduklarını dile getirdi.