Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem 2. yazılı sınavlarının tarihlerinde değişiklik yapılacağını duyurdu. Buna göre, 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin sınavları bir hafta öne alınacak.

Altın ve Dövizde Patlama Olacak! İslam Memiş'in Sözleri Herkesi Şaşırttı Altın ve Dövizde Patlama Olacak! İslam Memiş'in Sözleri Herkesi Şaşırttı

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, sınavlar normal tarih aralığında 27 Mayıs - 07 Haziran 2024 olarak planlanmıştı. Ancak, haziran ayında gerçekleştirilecek merkezi sınavlar nedeniyle 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin sınav tarihleri değiştirildi.

sınıf öğrencilerinin katılacağı "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav" 2 Haziran 2024 tarihinde yapılacak. Diğer yandan, 12. sınıf öğrencilerinin gireceği "Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)" ise 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek.


Bu nedenle, 8 ve 12. sınıflarda eğitim gören öğrencilerin 2. dönem 2. yazılı sınavları 20 Mayıs - 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Öğrencilerin bu değişiklikten haberdar olmaları ve sınavlar için gerekli hazırlıklarını buna göre yapmaları önem taşıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim sürecinin sağlıklı ve düzenli bir şekilde devam etmesi adına bu tür düzenlemeleri zaman zaman yapmaya devam edeceğini belirtti.