Ziraat Bankası, toplam 1,7 milyar dolarlık sendikasyon kredisi sağladı. Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, kredinin 7 yeni ülkeden 21 yeni bankanın katılımıyla gerçekleştiğini ve geçen yıla kıyasla kredi faizlerinde önemli bir düşüş yaşandığını belirtti.

Bu kredi, Türkiye'de tek seferde ve toplamda sağlanan en büyük ve geniş katılımlı, sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredisi oldu. Banka, kredinin 742 milyon dolarlık ve 884 milyon Euro'luk iki farklı dilimini yüzde 132 oranında yeniledi.

Bakan Tekin, ilk kez en çok ihtiyaç duyulan branşı açıkladı! Bakan Tekin, ilk kez en çok ihtiyaç duyulan branşı açıkladı!

Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, uygulanan para ve maliye politikalarının ve ekonomideki kararlı adımların ülkeye fon akışını hızlandırdığını ve yatırımcı güvenini artırdığını vurguladı. Bu yıl gerçekleştirilen sendikasyon kredisinin ek coğrafi çeşitlilik ve maliyet avantajı sunduğunu belirten Çakar, artan ilginin bankanın güçlü finansal yapısına, uluslararası iş hacmine ve Türkiye ekonomisine duyulan güvene bağlı olduğunu ifade etti.

Sendikasyon kredisinin performans kriterinin sürdürülebilir tarım finansmanı olduğunu açıklayan Çakar, bu kaynaklarla dış ticaret finansmanının yanı sıra sürdürülebilir tarımın finansmanını da hedeflediklerini söyledi.

Çakar, gelecekte de sorumlu bankacılık yaklaşımlarını koruyacaklarını, dış ticaretteki paylarını artıracaklarını ve dış finansmanda derinleşme ve çeşitlendirme çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.