Milletvekillerini CHP listelerinden aday göstermesi ile eleştiri yağmuruna tutulan Gelecek Partisi, peş peşe gelen istifalarla sallanmaya devam ediyor.

Dün 2019 yılında AK Parti'den istifa ederek, Ahmet Davutoğlu ile Gelecek Partisi'ni kuran Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi, Genel Merkez Parti Yönetim Kurulu Üyesi, Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İzmir Bölge Koordinatörü Veysi Akay; tüm görevlerinden ve parti üyeliğinden istifa ettiğini zehir zemberek sözlerle duyurdu.

Bugün de bir üst düzey istifa ile sallanan Gelecek Partisi, sessizliğini korurken,yaşanan istifalar gündemde bomba etkisi bıraktı.

Gelecek Partisi Kurucularından,  aynı zamanda Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Danışmanı Abdullah Teber de bugün yaptığı açıklamada  partisinden ve tüm görevlerinden istifa ettiğini duyurdu.

Özgür Özel: Pazar Günü Ulus'ta Atanmayan Öğretmenlerle Olacağım Özgür Özel: Pazar Günü Ulus'ta Atanmayan Öğretmenlerle Olacağım

Teber'in Davutoğlu'na sitem ettiği sözler ve istifa etme gerekçesi ile şu şekilde:

''Onca insana karşı hata yapılmasına izin vermeyeceğimi bilen, adil ve hakkaniyetli olunması konusunda söylemlerim olacağını bilen Genel Başkan, telefonlarıma çıkmadı, toplantı taleplerimi karşılıksız bıraktı. Neticede; insanların kendine olan inancını, beklentisini karşılayamadı, hayal kırıklığına uğrattı. Kendini ve birçok yakınını kurtarma pahasına partiyi ve partiye inananları ve ülkeyi yarı yolda bıraktı. Bizleri milletvekili olmak için mücadele eden kişiler, kendisini de vekillik makamı dağıtan bir mevki olarak gördü. En başından beri bazı arkadaşlarımın ve benim verdiğim desteği, anlamamış, görmemiş.''

"GENEL BAŞKANA İNANCIMI KAYBETTİM"
Teşkilatın en çalışkan neferi kurucu kardeşim Veysi Akay'ın da açıklıkla izah ettiği gibi adil olacağı, liyakatlı davranacağı konusunda, verdiği sözü şimdiden tutamamış ve önce yol arkadaşlarının güven oyunu, sonra da seçmenin oyunu kaybetmiştir. Kuruluşundan bugüne memleketin her yerinden benim için bu partiye mesai, emek ve para harcayan tüm yol arkadaşlarıma hakkınızı bana helal etmenizi istiyorum. Genel başkana olan inancımı kaybettim, adaletli ve liyakatlı bir tutumu olacağına inanmadığımdan dolayı, genel başkan danışmanlığından, parti yönetim kurulu üyeliğinden ve parti üyeliğinden istifa ediyorum."